märts 01, 2009

Jubedamad filmiplakatid 2008

Paljud filmitegijad pole vist mõistnud, et filmide müümisel on suur osa plakatite väljanägemisel. Kui nad ongi sellest aru saanud, siis usaldavad nad töö valedesse kätesse ja tõenäoliselt sünnib sellest midagi ilmetut. Tegin mingi valiku 2008. aasta plakatitest, valides välja seejuures ainult tuntumate filmide üllitised, sest muidu oleks nimekiri tulnud üüratu.

Suvalises järjekorras:

The Spiriti portree seeria plakatitest saaks hea tutoriali rate.ee kasutajatele piltide töötlemiseks. Muidu ühetoonilisele pildile on lisatud törts värvi. Kerge kuma on saavutatud bluri tööriistaga ja muidugi põsele imelikult väänatud tekst "keep the mask on...", mis sobib sinna sama hästi, kui Stiller Frodo Bagginsi rolli.

Meet The Spartans poster on justkui kõikide photoshopitud filmiplakatite isa. See on nii usutav, et mul tekkis kahe auku kukkuva tegelase pärast tõsine mure. Mis neist sai? on nad veel elus? Ja et mitte keegi naljast ilma ei jääks, on igaks juhuks augu kõrvale pandud silt "pit of death". Kogu poster on nii informatsioonirikas, et ei teagi kuhu pilk esimesena suunata.

Mis oleks üks korralik nimekiri ilma Brendan Fraserita? See oleks kui siil ilma okasteta, Alan Rickman oma madala hääleta. See oleks mittetäiuslik. Jumal tänatud, et on olemas film nagu Journey To The Center Of The Earth, sest kust oleks muidu võimalik saada päeva annus radioaktiivsete lindude, nii muuseas ronivate ja kukkuvate inimeste ning üliretušeeritud olustikuga piltidest?

Kui filmi pealkiri on The Hottie & The Nottie ja plakatil figureerivad kaks tüdrukut, kellest üks on Paris Hilton, siis on äärmiselt vajalik ka ära märkida, kumb esindab hotti ja kumb notti. Ilma naljata. Jälgige ka seda osavat sõnamängu, kus sõnade teine pool on võõbatud rõvedaks oranžiks, sest tegu on ju riimiga. Peaaegu nagu luuletus. Tegu on vist sügavamõttelise filmiga. Pole ka palju puudu, et Parise juuksekarvade vahelt tungiks läbi üks korralik photoshopitud lens flare'i efekt. Hetkel on see aga poolik, n-ö vaese mehe lens flare, mis paneb punkti sama rõvedale oranžiks võõbatud raamistikule. Mmm.

Disaster Movie on teinud endale plakati, mis on oma nime väärt. Nüüd on huumor "küündinud" tasemele, kus naerma peaks juba ajama kanepit suitsetav ujumisprille kandev vabadusesammas.

Changeling räägib hiigelpeast ja päkapikust murest murtud emast, mida võib ka tema pooleldi välja brushitud silmast murelikust pilgust välja lugeda. See seal all nurgas on aga Angie pea varju jäänud laps. Pilt pole photoshopitud, päriselt.

Bangok Dangerous on väga ohtlik, sest nähtavasti ei vaja Nick kuuliaukude tekitamiseks relva, oh ei. Ta suudab neid tekitada ise. Oma pilguga. Kui sellest üksi on vähe, siis vaadake ainult seda tulikuuma laavat, milles mees süttimist trotsib. Ei saa ka tähelepanuta jätta hoolikalt viltu seatud teksti, mis on ju siiski praegune disainitrend. Ja kes ei tahaks olla trendikas.

Baby Mama - Would you put your eggs...in this basket? Tundub, nagu oleks filmitegijate omavaheline nali poolkogemata plakatile sattunud, sest munadest ja korvidest endast pole haisugi. Vähe sellest, et Amy Poehleri joogitops sulandub kahtlasel kombel näitlejatari kehaks, on filmi nimi laotud hõljuvatest mänguklotsidest, sest, noh, beebid ja mänguasjad, tead küll.


Alustaks sellest kursorist, mis Diane Lane'i huultele on kleebitud. See näeb välja, nagu keegi oleks hiire poolkogemata screenshoti tegemise ajal pildile unustanud. Enough said.



Nähes Joliet juba teist korda sellise kompositsiooniga plakatil tekib küsimus, kas näitleja mitte ise ei tegele oma filmide plakatite disainimisega. Wantedi plakat näeb välja nagu Kroonika järjekordne ületöödeldud foto-opi sünnitis.

5 kommentaari:

Soprano ütles ...

Head valikud.
Veel tähelepanekuid Bangkok Dangerous posteri kohta.

Teller ütles ...

Spiriti plakati kriitika on äkki veidi ülekohtune, sest tegelikult kajastab plakat lihtsalt filmi kujundusstiili. Seal on täpselt sama must-valge, punased värviplekid, näod valgeks ja softiks-kumavaks töödeldud.

Karmen ütles ...

Ei teadnudki, et Bangkok Dangerousile nii palju tähelepanu on pööratud, sai jälle naerda :)

The Spirit oleks ehk tõesti võinud oma koha loovutada mõnele hullemale plakatile (valik oli lai), aga stillina ei tööta see stilistika niivõrd hästi, kui liikuvas pildis. Oleksin tahtnud näha natuke paremat teostust. Näiteks üks teine The Spiriti plakat on vägagi sümpaatne.

Margus ütles ...

Nõustun Paris Hiltoni filmi plakatiga . Wanted ning Bangkok on masendavad...

Kuid samuti ütleks, et Spiriti oma on üsna ok ja Brendani filmi puhul on tegu ju 3D filmiga, ehk on üritatud seda plakatil kuidagi vihjata...

Karmen ütles ...

See Brendani plakat on pooleldi tögamine ainult, me pole just suurimad Brendan Fraseri fännid ja siis ma ei suutnud selle plakati lisamisele vastu panna.