veebruar 23, 2009

Oscari gala 2009

Nagu ikka, sai uni suurema osa ajast võitu ja Oscaritest sai nähtud heal juhul 1/3. Selle aja sisse mahtusid punane vaip, Hugh Jackmani sissejuhatus, esimesed kategooriad ja pärast põgusat uinakut meespeaosa kategoorias võitnud Sean Penni tänukõne. Seani võit tuli suure üllatusena, sest ehkki mehe osatäitmine Harvey Milkina oli paras vägitükk, rippus pikemat aega õhus mentaliteet, et selle kategooria paneb raudselt kinni Mickey Rourke oma kurikuulsa comebackiga. Penniga on mul aga sellest ajast peale kana kitkuda, kui ta Johnny Deppiga ühes kategoorias Oscarile kandideeris ja selle ka lõpuks omale koju viis.


Palju meeldivam oli aga näha Kate Winsletit oma teenitud kuldmehikest vastu võtmas (küll alles hommikul juutuubi kaevudes) ning tema siiras tänuavaldus ja heameel oma võidu üle tegid võimatuks seda rõõmu näitlejatariga mitte jagada.

Samasugust heameelt tegi Heath Ledgeri postuumne võit, mis oli kahtlemata üks neist hetkedest, mille kättejõudmist olid oodanud paljud. Heathi perekonna tänuavaldus ja publiku seas istuvate näitlejate nukrad pilgud rääkisid enda eest ning arvuti ekraani tagantki tuli tunnistada, et tegu oli liigutava momendiga.

Kui enne galat oli Jackmani õhtujuhina mõneti raske ette kujutada, siis nendel põgusatel momentidel (eelkõige aga "avatseremoonial") sai ta oma rolliga üllatavalt hästi hakkama, seda enam, et mul tema laulmisoskusest aimugi ei olnud. Nii palju, kui ma nägin, sai miljonist reklaamipausist hoolimata esimesed auhinnad lenneldes jagatud ja võitjate nimede väljaütlemisega ei viivitatud üldse. Ei teagi, kas see uuendus ühes viie näitleja lavaletoomisega tegi tseremoonia kuidagi paremaks, kuid ega ta midagi oluliselt ära ka ei võtnud.

Kokkuvõtteks mainin vaid ära, et jagan Forza pahameelt SM edu osas, sest nii mõnegi kategooria oleks võinud kinni panna hoopis teine linateos (kuigi fakt on see, et Slumdogi edu ei olnud just raske ette näha).

5 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Slumdog võib ühte teatud kohta kerida.
Ja suht naljakas, et sa ootasid Deppi võitu POTC eest :D

Karmen ütles ...

Tüdrukute asi :D

Sandra ütles ...

But you have to admit...he SURE deserves one! :P
Aga gala tundus jah veider just nende "5 kiitja" poolest. Endal õnnestus ka ainult mõnda kohta näha, aga Jackmani avashow oli küll täitsa hea.

britta ütles ...

Mulle need 5 "kiitjat" meeldisid. Ja milline hoiak ja väljanägemine on Sophia Lorenil 74aasta vanuses!
SM edu oli ka meeldiv. Ei uskunud, et Akadeemia eelistab sellisel määral. Show oli viisakas, host laulis uskumatult hästi. Naiste kleidid olid maitsekad ja ehted kriisiajale sobivalt vaospeetud. Tasus igati yleval olemist.

Margus ütles ...

Peab tunnistama, et Slumdogi edu oli liigne. Tõesi nii mõnigi teine film oleks võinud selle asemel kuldmehikese saada...
Heat Ledgeri võit (Y) samas lootsin, et kui Ledger ei saa siis ehk Downey Jr.