november 01, 2008

War of the Worlds (2005)

Olnud, nähtud, tehtud. Ei midagi originaalset, järjekordne film maailmalõpust.

War of the Worlds, nagu pealkirigi viitab, räägib kahe maailma vahelisest sõjast. Peategelane Ray Ferrier (Tom Cruise) tahab olla oma kahele lapsele "normaalne isa", samal ajal, kui tema eksnaine elab koos oma uue mehega. Juba vallandub klišeedelaviin. Ühel päeval juhtub aga midagi täiesti mõeldamatut ja ootamatut. Perekonna väikelinna ründavad maapinda istutatud tulnukate robot-kolmjalad, kes pööravad linna suurema vaevata pahupidi. Kui te nüüd arvate, et Ray asub maailmapäästmismissioonile (kui peategelane kaitseb oma perekonda siis see võrdub maailma päästmisega), siis te ei eksi. Ray peab nüüd kantseldama oma noort tütart Rachelit (Dakota Fanning) ja muretsema ühtlasi oma teismelise poja, Robbie (Justin Chatwin) heaolu üle, sest viimase sooviks on ühineda sõjaväega, et astuda vastu vaenulikele marslastele.

Kuna film põhineb H.G.Wellsi novellil, siis ilmselt jääb üle vaid ette heita seda, et Spielberg antud linateosega paremat tööd ei teinud. War of the Worlds on sünonüümiks kõigele hollywoodilikule ja ka näitlejavalik on alla igasugust arvestust. Muidugi on igati loogiline, et marslastega seotud filmis mängib saientoloogist Tom Cruise ja kangelase pisitütreks on ei keegi muu, kui Dakota Fanning (kes minu arvates on rohkem tulnukas, kui laps). Jääb üle vaid imestada, et War of the Worlds on kühveldanud kokku 12 võitu ja sealhulgas 3 oskari nominatsiooni.

3 kommentaari:

Hundioru Nirti ütles ...

Mulle kusjuures film isegi meeldis, need tripodid olid kuidagi... Creepyd. Rääkimata inimeste söömisest.

Filmi rikkus ära Dakota Fanning, kes üle ühe kaadri lihtsalt idiootlikult kriiskas.

Karmen ütles ...

Tripodid olid hirmutavad küll, selle pärast ei hakanud päris ühte punni ka panema. Dakota Fanningu osas olen ka nõus, üleüldse ajab see tüdruk hirmu nahka.

Sandra ütles ...

Tal on lihtsalt pisut liiiga palju enesekindlust. Hirmu ajab nahka jah.
Nõustun kahe punkti osas. Bad writing ja eriti ebasümpaatsed näitlejad. :/