oktoober 15, 2008

Hellboy II: The Golden Army (2008)

Nagu varem öeldud, ootasin ma Hellboy järje vaatamist suurema huviga, kui tema eelkäijat. Ainuüksi postrid fantaasiarikkalt disainitud karakteritest mõjusid muljetavaldavalt ja sellise filmi puhul, kus lugu on valmis meisterdatud juba kellegi teise poolt, on visuaalne äärmiselt tähtis osa hindamisest.


Hellboy 2 peategelased jäävad mõistagi suuremas osas samaks: Hellboy (Ron Perlman), Liz (Selma Blair) on kolinud kokku, kalainimest meenutav Abeki (Doug Jones) aitab jätkuvalt maailma päästa ning kõik see toimub Tom Manningu (Jeffrey Tambor) dikteerimisel. Seekord ei valmista peavalu aga neonatsid, vaid maailmapäästjatele erilisuse poolest sarnanev prints, kes ihkab hävitada Maa pealt kõik inimesed ja teha ruumi, siiski, tähtsamatele olenditele.


Prints Nuada (Luke Goss) hävitab ühe õhtuga ja paljaste kätega kõik oma isa õukondlased ning viimase enesegi, jättes ellu vaid oma õe, Nuala (Anna Walton), kes astub ühte leeri Hellboy ja tema seltskonnaga. Nii algabki võidujooks Kuldse Armee suunas, üks sooviga seda dikteerida, teine hävitada. Teel haaratakse kampa ka ratsionaalse mõtlemisega Johann Krauss, kes paneb kangelaste suhted proovile.


Film on üle küllatud fantaasiarikkusega: mainitud rohke kostüümidraamaga tegelased, ulatuslikud ja silmailu pakkuvad maastikupanoraamid ning võimas arhitektuur, mida võib juba kõrvutada LOTRis nähtuga, loovad Hellboy järjest küllusliku "silmakommi". Eriti meeldisid mulle prints Nuada ühes oma võitlusstseenidega ning Surmaingel, kelle väljanägemine oli üpriski hirmuäratav. Lisaks kõigele sellele sai palju huumorit, mida tasakaalustas mõningal määral eksessiivne dramaatika. Kui natuke veel nokkida, siis mõnel üksikul juhul tundus selline fantaasiaküllus liigselt pingutatuna. Kokkuvõttes aga väga mõnus vaatamine.



Johann Krauss: What a lovely baby.
Baby: I'm not a baby. I'm a tumor.
***
Tom Manning: I suppress each photo, cell phone videos, each one costs me a fortune, and then they show up on Youtube... God, I hate Youtube!
***
Johann Krauss: You will obey my orders, follow protocol, and stay focused at all times!
Hellboy: You know, with your accent, that word - "fock-yoosed" - I wouldn't use it that much.

Kommentaare ei ole: